Kepakaran kami adalah membantu ibu selepas bersalin & wanita obes dengan memberikan khidmat nasihat dan info-info tentang Kurus serta menjual Set Kurus Shaklee

Eeqa Vitamin

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen terbukti daripada sisik ikan merah terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan.Selepas menggunakan selama lapan minggu,keputusan menunjukkan kulit yang lebih baik secara menyeluruh serta mencerah,melembap,dan mengembalikan keanjalan kulit agar lebih cantik,putih dan menawan.

PROMOSI BULAN JANUAR1 2014 -ALFAFA-

Promosi Alfafa Kembali lagi.Bagi yang sememangnya mengambil alfafa dan yang baru nak mencuba.Promosi ALFAFA,BELI 6 PERCUMA 1.Alfafa terbaik sebagai detox untuk membuang toksin,penawar resdung,mencuci hati,darah,buah pinggang,merawat keputihan,bertindak seperti kacip fatimah untuk wanita,melegakan sembeli,membuang angin dalam badan dan MILK BOOSTER.

Set Lengkap Kanak-Kanak

Makanan Tambahan yang perlu untuk kanak-kanak sebagai usaha untuk terus membekalkan zat-zat penting bagi menyokong pembesaran dan kesihatan mereka agar terus terpelihara.

Terhangat di pasaran - VIVIX

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Set Kurus Lengkap Shaklee

Set yang wajib ada bagi setiap isi rumah untuk membakar,detox dan membina otot agar kekal langsing dan mendapatkan tubuh badan yang diidam-idamkan tanpe perlu diet yang melampau.

Tuesday, December 31, 2013

FREE GIFT SIAPA NAK? PROMOSI AWAL TAHUN 2014

TAHUN 2014 BARU BERMULA, SAYA SELAKU ADMIN BERBESAR HATI UNTUK MEMBERIKAN HADIAH KEPADA ANDA. 

ADA YANG NAK FREE GIFT?

JOM SHARE BLOG SAYA DALAM FACEBOOK ANDA UNTUK DAPATKAN FREE GIFT MENARIK.

ANDA BUAT ANDA DAPAT.

JANGAN LUPA WHATSAPP(0132453182) /PM DI FACEBOOK (NUR 'ATIQAH SHAHROM)

KEMUDIAN SERTAKAN BUKTI BERUPA GAMBAR DAN

DETAILS PERIBADI:
1. NAMA
2. ALAMAT
3. NOMBOR TELEFON BIMBIT ANDA

GIFT ANDA AKAN SAMPAI TERUS KE DEPAN RUMAH ANDA.


Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

3 SEBAB KENAPA ANDA MEMILIH SHAKLEE



Sekarang ini terlalu banyak makanan kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya. 

 Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka. Apakah ciri-ciri vitamin tambahan yang tidak mendatangkan mudarat?



3 Sebab kenapa anda perlu memilih Shaklee: 

1. Shaklee – Always Safe 
Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun. 
Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga 
Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani 100% kepuasan dijamin 

2. Shaklee – Always Green 
 Tiada perisa tiruan 
Tiada pemanis tiruan 
Tiada pewarna atau lemak trans 
Tiada suapan tersembunyi 
Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
Tidak mengandungi bahan yang dilarang 
Tidak mengandungi peluntur klorin 

3. Shaklee – Always Work 
USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D) 
70 kajian klinikal telah diterbitkan 
60 orang saintis Shaklee 
50 patents

50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali. 

3 elemen di atas memang sangat betul. Pelanggan-pelanggan saya memang kebanyakan atau semua repeat order. Memang dah cuba SHAKLEE tidak akan cari yang lain. Anda cuba anda sendiri rasa. Kalau tidak yakin lagi, boleh lihat di ruang TESTIMONI PENGGUNA. Ternyata ramai yang memuji SHAKLEE. 

Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN


TESTIMONI ESP SHAKLEE


Suzilawati Salamon: 

 Salam. Tiqah, tq ye sbb pesan kt sy minum esp hari2 n jgn skip. Alhamdulillah xpenah skip n nmpak hasil. Dah xpenat sgt mcm selalu. Lepas balik keje boleh lg menyapu daun bwah pokok rambutan, pastu buat keje rumah, masak n buat keje sekolah. Hihihi...tq! Rasa lebih sihat n cergas 


Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

TAHUN BARU 2014

Assalamualaikum. .

Syukur kehadrat ilahi tahun 2013 sudah melabbuhkan tirai (baru 2 jam 11 minit yang lalu).. Alhamdulillah masih lagi bernafas di bumi Malaysia yang sangat dicintai ini.. Walaupun banyak suka duga yang berlaku dalam tahun 2013, tetapi saya masih kuat dan bersemangat untuk meneruskan tahun 2014 bersama azam tahun baru iaitu: 

 ♥ MASTER COORDINATOR TO BE (DIS 14') 
♥ MENJADI INSAN YANG YANG SEIMBANG DUNIA DAN AKHIRAT 
♥ MENJADI INSAN YANG BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT 
♥ MENJADI INSAN YANG DAPAT MEMBANTU INSAN SUSAH DI LUAR SANA 
♥ AMALAN ROHANI YANG CONSISTENT 
♥ MASTER CHECKLIST, RCA SETIAP HARI DN CONSISTENT 
♥ AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT, MAKAN MAKANAN SEIMBANG, SENAMAN 
♥ MISI 2014: SURE KURUS & CANTIK 
♥ MENJADI LEADER YANG TERBAIK 
♥ MENJADI CONTOH BUAT ANAK2 
♥ TARGET FOR: RUMAH, FAMILY, SUAMI, ANAK2, HAJI, UMRAH, HOLIDAY, COMPANY, LIFE, INFAQ, MONEY FREEDOM

Azam tahun baru anda apa pula? Boleh share di ruang komen.. Assalamualaikum

Wednesday, October 30, 2013

SATU TANGGA SUDAH TERCAPAI

Assalamualaikum semua pembaca blog saya.

Alhamdulillah. . Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah dan kurnianya dapatlah saya bertemu dengan blogger2 sekalian.. 

Hari ni merupakan hari bahagia saya bersama Shaklee kerana saya telah meletakkan sebelah kaki saya bersama master2 shaklee yang sudah berjaya. hari ini 30hb oktober 2013, saya sudah mencapai tahap pertama dalam Shaklee setelah selesai melepasi 6 langkah awal iaitu menjadi Supervisor. Gembira tak terhingga lagi tak terkata kerana ini merupakan bulan ke 3 bersama Shaklee dan berjaya mencapai 4 angka.. Alhamdulillah. Bersyuur sangat2. 


 Di bawah merupakan langkah2 kejayaan saya bersama Shaklee: 

♥ Ogos 2013-Mula consume Shaklee dan peroleh bonus sebanyak 2 angka 

♥ September 2013-Bulan ke 2 bersama Shaklee dan peroleh bonus sebanyak 3 angka 

♥ Oktober 2013-Bulan ke 3 bersama Shaklee dan peroleh bonus sebanyak 4 angka 



 Seperti kata Master Zura di mana ade kemahuan di situ ade jalan. Jalan sudah terbentang luas, yang membawa ke jalan tersebut adalah diri kita sendiri. Alhamdulillah 

 So, bagi sape2 yang berminat nak melebarkan sayap Shaklee bersama2 saya boleh la call or tinggal kan sms 'Distributor Shaklee'. Saya boleh anda pasti boleh. 

 Sebelum mengakhiri kata, saya nak share apa yang disampaikan oleh master laili mengenai Master Zura (seorang yang berjaya dalam Shaklee) iaitu: 


 1) Master zura selalu add value pd kehidupan orang lain.. lagi banyak kita memberi lagi banyak yang kita akan dapat xkira customer or downline 

 2) clear vision or matlamat yg jelas n also seorang yg degil.. ape yg nak dye mesti dapat.. contoh klu dye nak jd codi bulan depan dye mesti akan dpt.. so kite kena set target dr skarang ape yang kita nk dlm shaklee.. xkn nk masuk suka2 je..bile ada clear goal, master zura selarikan dengan usaha yang bersungguh2.. 

 3) master zura tidak mencipta alasan.. macam xde masa utk anak2, xde masa nak share dlm fb, xde mase nak g pos brg ke.. kadang2 sy pun rasa mcm tu tp bile kite ade goal yg jelas, semua tu bukan alasan bg kita.. master zura ada 3 org anak n semuanya hero.. bygkan nk jaga 3 org hero n bisnes.. 

 Itu je yang saya dapat kongsikan hari ini.. 

Nyte all

Monday, October 14, 2013

10 MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE

Antara Manfaat Ostematrix ialah:

  1. Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
  2. Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
  3. Memulihkan kekejangan, kebas - kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy).
  4. Meringankan stress - mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
  5. Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yang normal.
  6. Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
  7. Membantu kekal bertenaga dan bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian(terutama bagi mereka yang bekerja)
  8. Membantu masalah gastrik.
  9. Membantu dalam pengurusan badan
  10. Membantu dalam mengatasi sembelit.
  
Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.


Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

10 SOALAN MENGENAI ESP SHAKLEE



Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?

Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.
Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!(Boleh lihat TESTIMONI ESP di ruangTESTIMONI)


Mengapa?Kenapa?Bagaimana? Semuanya akan terjawab apabila anda membaca artikel ini sepenuhnya. Bacalah dengan teliti dan tekun, rangkuman 10 Soalan Popular mengenai faedah dan kebaikan Energizing Soy Protein  atau ESP Shaklee ini untuk anda.

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?
2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa?
3. Berapa harga satu canister ESP?
4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP?
6. Apa rasa ESP sebenarnya?
7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?
8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa?
9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
10. Bagaimana saya hendak order ESP ini?


1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa? 
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.


3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung ialah RM150.Manakala bagi Sabah dan Sarawak ialah RM155.
(Sila hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa).

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

 
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua lapisan:
1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!
DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga.Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!


6. Apa rasa ESP sebenarnya? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba.

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?
Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda.


8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa? 
Boleh.Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
  
TAHUKAH ANDA?
25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.
Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein.Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.
Setiap hari, anda akan makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan? Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi.

TETAPI,
Tahukah anda yang sebenarnya PROTEIN ini sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU TINGGI?Contohnya anda goreng ikan.Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan? JADI, apa kata anda ambil ESP sebagai sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Oh! Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat.Paling penting, ESP sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM.RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU. Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

KURUS DENGAN CINCH SHAKLEE


VS



Pagi-pagi ini kalau bangun kekadang perut lapar, lepas tu mulalah nak tibai macam macam makanan. Jom kita tengok.  Cinch Shaklee, produk yang memang dibuat khas untukkuruskan badan. Jadi rasanya ramai dah berjaya kurus dengan cinch shaklee ini. Sekarang saya nak cerita sikit pasal Cinch Shake Shaklee.Manalah  tahu, nanti korang dapat idea. Banyak juga kajian dibuat untuk  produk shaklee ni.

 

Diet yang gagal ?

Selain dari tak control makan, dan tak senaman, sememangnya diet anda akan gagal. Oklah, anda kata anda dah tak makan nasi, tengah hari tak makan, cuba berlapar. Ada yang berjaya turun dalam 2-3 kg, tapi oklah lepastu nak makan nasi sebab terasa nikmat, tengok -tengok bila tak terjaga, berat mula naik kembali mendadak . Kenapa diet berlapar ni tak jadi ? Ok inilah satu kesan yang di panggil yoyo effect. Masalah yang berlaku di sini ialah, bila kita kurang makan, kita bukannya membuang lemak, tapi apa yang berlaku, jisim otot kita menjadi lemah dan berkurangan, jadi yang hilang berat tu cumalah otot kita sahaja. Bila kita start makan balik, yang bertambah cumalah lemak. Di sini kita perlu tahu, otot sangat penting untuk menguatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita senaman membasuh kereta ataupun mengejar biawak. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak  yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

Beza Cinch dengan ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya.Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan.Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

3 Perisa Terbaik 

Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya anda boleh beli mengikut citarasa anda. Kalau nak menarik lagi, boleh je  gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. Jangan pulakterlebih protein, bahaya tau, nanti silap boleh gemuk. Ada juga yang menggabungkan ESP dan CINCH sebagai minuman pagi pengganti sarapan, dan saya selalu juga campur je ESP dan CINCH di waktu pagi, ternyata memang SEDAP !!!!

Cinch Club


Dalam banyak banyak produk shaklee, Cinch memang ada websitenya tersendiri, yang hanya  fokus kepada produk shaklee untuk kurus ini. Salah satunya ialah Cinch Club.Di sini ramai yang berbincang mengenaik diet dan program khas Cinch untuk menguruskan badan.Ramai juga yang mengutarakan soalan di sini, dan pakar shaklee dari US terus menjawab soalan para pembaca forum tersebut. Di sini juga pakar shaklee mengatakan kandungan Leucine dalam Cinch di rahsiakan dari pihak umum, supaya formula mereka tidak di tiru oleh orang lain.

Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

13 KEBAIKAN LECITHIN BUKAN SEKADAR KURUSKAN BADAN



Sekarang ni Lecithin menjadi sebutan dalam hal ehwal menguruskan badan, menurunkan kadar kolesterol, memecahkan lemak, dan sebagainya.

Namun, tahukah anda fakta lanjut tentang Lecithin?
Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Ikuti 13 kelebihan Lecithin yang saya petik dari artikel Kak Cery:

Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan ..contoh buat kek…yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean… i likeee…Dan tgh2 mlm ni saya nak share 13 kelebihan tentang Lecitin yang anda perlu tahu.,.
1.     Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini

2.     Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3.     Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.

4.     Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

5.     Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin

6.     Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida

7.     Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

8.     Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9.     Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema

10.  Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

11.  Lecithin adalah zat utk kecantikan..ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12.  Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

13.  Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


*Sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin..jadi kiralah sendiri yer brapa biji anda perlu mkn sehari.. 


Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

Sunday, October 13, 2013

LAMAN WEB SHAKLEE

Berikut merupakan laman web SHAKLEE yang boleh dilawat jika anda sudah menjadi MEMBER.





PENGEDAR SHAKLEE TERPILIH DI TEMPAT ANDA (FREE COD)

Assalamualaikum kepada pelanggan Shaklee sekalian. Berikut merupakan Shaklee Independent Distributor di kawasan anda. Jika nak COD dan tidak perlu pos, boleh terus contact mereka. Barang anda akan sampai tepat di muka pintu. 

1. SID ID     : 1016352
    LOKASI  : KAJANG, SERI KEMBANGAN, PUTRAJAYA, BANGI, 
                        PUCHONG
    NAMA    :  MAMA IQA
    NO. HP   : 013-2453182  


2. SID ID     : 1016353
    LOKASI  : KUALA LUMPUR
    NAMA    : AZ
    NO. HP   : 016-9463286


3.SID ID     : 1016355
   LOKASI  : DENGKIL
   NAMA    : AMY
   NO. HP   : 013-2902674


4. SID ID  : 1074413
    LOKASI: SG. BESI
    NAMA   : NISA
    NO. HP : 019-6645902

5. SID ID   : 1074579
    LOKASI : BATU 10, CHERAS, HULU LANGAT
    NAMA    : HASLINA
    NO. HP  : 017-2553392

6. SID ID   : 1087226
     LOKASI : KAJANG UTAMA
     NAMA    : DILA
     NO. HP  : 013-3381020

7. SID ID    : 1082799
    LOKASI  : BALAKONG
    NAMA     : AZIZAH 
    NO. HP   : 017-3713981

8. SID ID    : 1071218
    LOKASI  : BANDAR SERI PUTRA
    NAMA     : NAZUHA
    NO. HP   : 019-4171708

9. SID ID    : 1082176
    LOKASI  : KERAMAT
    NAMA     : WAN ZURIANI
    NO. HP   : 017-3798846

(JIKA BERMINAT INGIN MENJADI PENGEDAR KAMI BOLEH SMS NAMA DAN TAIP "SID SHAKLEE", SAYA MENCARI DISTRIBUTOR UNTUK SETIAP KAWASAN DI MALAYSIA, TQ)

Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

Friday, October 11, 2013

25 KEBAIKAN ALFAFA SHAKLEE





Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.


Kenapa  Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

Kenapa saya katakan Alfalfa umpama kedai farmasi?


Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
    Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. 
    Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa 
    Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
    dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah


25 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1.    Merawat gangguan pencernaan

2.    Mengawal kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit

10.  Menyahkan toksik dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu (MAMA Milk Booster)

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

21.  Mencuci hati, darah dan usus

22. Melawan tumor: alkalikan badan dengan membaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

23. Memulihkan urat selepas bersalin

24. Menyingkirkan lemak dan kolesterol (membantu dalam penurunan berat badan)


25. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor


Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  

4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7.  Membersihkan hati

8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang



Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352

HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN