Kepakaran kami adalah membantu ibu selepas bersalin & wanita obes dengan memberikan khidmat nasihat dan info-info tentang Kurus serta menjual Set Kurus Shaklee

Eeqa Vitamin

Monday, October 14, 2013

KURUS DENGAN CINCH SHAKLEE


VSPagi-pagi ini kalau bangun kekadang perut lapar, lepas tu mulalah nak tibai macam macam makanan. Jom kita tengok.  Cinch Shaklee, produk yang memang dibuat khas untukkuruskan badan. Jadi rasanya ramai dah berjaya kurus dengan cinch shaklee ini. Sekarang saya nak cerita sikit pasal Cinch Shake Shaklee.Manalah  tahu, nanti korang dapat idea. Banyak juga kajian dibuat untuk  produk shaklee ni.

 

Diet yang gagal ?

Selain dari tak control makan, dan tak senaman, sememangnya diet anda akan gagal. Oklah, anda kata anda dah tak makan nasi, tengah hari tak makan, cuba berlapar. Ada yang berjaya turun dalam 2-3 kg, tapi oklah lepastu nak makan nasi sebab terasa nikmat, tengok -tengok bila tak terjaga, berat mula naik kembali mendadak . Kenapa diet berlapar ni tak jadi ? Ok inilah satu kesan yang di panggil yoyo effect. Masalah yang berlaku di sini ialah, bila kita kurang makan, kita bukannya membuang lemak, tapi apa yang berlaku, jisim otot kita menjadi lemah dan berkurangan, jadi yang hilang berat tu cumalah otot kita sahaja. Bila kita start makan balik, yang bertambah cumalah lemak. Di sini kita perlu tahu, otot sangat penting untuk menguatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita senaman membasuh kereta ataupun mengejar biawak. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak  yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

Beza Cinch dengan ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya.Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan.Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

3 Perisa Terbaik 

Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya anda boleh beli mengikut citarasa anda. Kalau nak menarik lagi, boleh je  gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. Jangan pulakterlebih protein, bahaya tau, nanti silap boleh gemuk. Ada juga yang menggabungkan ESP dan CINCH sebagai minuman pagi pengganti sarapan, dan saya selalu juga campur je ESP dan CINCH di waktu pagi, ternyata memang SEDAP !!!!

Cinch Club


Dalam banyak banyak produk shaklee, Cinch memang ada websitenya tersendiri, yang hanya  fokus kepada produk shaklee untuk kurus ini. Salah satunya ialah Cinch Club.Di sini ramai yang berbincang mengenaik diet dan program khas Cinch untuk menguruskan badan.Ramai juga yang mengutarakan soalan di sini, dan pakar shaklee dari US terus menjawab soalan para pembaca forum tersebut. Di sini juga pakar shaklee mengatakan kandungan Leucine dalam Cinch di rahsiakan dari pihak umum, supaya formula mereka tidak di tiru oleh orang lain.

Berminat boleh:
 WHATSAPP/SMS DI: 0132453182 (MAMA IQA)
CONSULTATION PERCUMA DIBERIKAN
FACEBOOK: NUR 'ATIQAH SHAHROM
SID 1016352
HARGA TERMURAH DAN FREE GIFT DIBERIKAN

0 comments:

Post a Comment